Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μετά το «εγέρθητω» ήρθε το «πρόσεχε τα νώτα σου» στην Ξένια Κουναλάκη



Νέο κρούσμα επιθετικότητας των στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά δημοσιογράφων αποτελεί κείμενο στην ιστοσελίδα του κόμματοςμε το οποίο απειλούν ανοικτά ελληνίδα δημοσιογράφο, την οποία η Αστυνομία συμβουλεύει να σταματήσει να γράφει για την οργάνωση!

Μετά το «εγέρθητω» ήρθε το «πρόσεχε τα νώτα σου» στην Ξένια Κουναλάκη καθώς σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής απειλούν ευθέως τη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη της Καθημερινής.

Αφορμή ένα άρθρο της κυρίας Κουναλάκη από τις 12 Απριλίου, οπου ζητούσε από τα ελληνικά ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, και να ενημερώσουν τους πολίτες για τη φιλοναζιστική ιδεολογία τιου κόμματος.

Η απάντηση ήταν άμεση και ήρθε στις 17 Απριλίου με ένα άρθρο 2.500 λέξεων στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυπτε πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της δημοσιογράφου και το οποίο έκανε αναφορά ακόμη και στην κόρη της χωρίς κανένα προφανή λόγο και υπογράφει κάποιος Θ.Π.

«Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!» (Έρχεται ο καιρός, έρχεται μια προειδοποίηση, έρχεται επίθεση!), καταλήγει ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου. Ο καθένας που μιλάει γερμανικά, όπως η Ξ. Κουναλάκη, γνωρίζει ότι πρόκειται για ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή κατά της ζωής της.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρθρογράφος της Χρυσής Αυγής στέλνει το μήνυμα στα γερμανικά καθώς η Ξένια Κουναλάκη γεννήθηκε το 1971 στο Αμβούργο της τότε Δυτικής Γερμανίας. 

Εκτενή αναφορά στις απειλές θανάτου που δέχεται από τη Χρυσή Αυγή η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη κάνει σήμερα η και η ιστοσελίδα της EurΑctiv. Γίνεται λόγος και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εχθές 7 Μαίου κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός παρέπεμψε στις αρχές της Ελλαδας.Πάντως το ίδιο ρεπορτάζ προειδοποιεί ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεπεράσει γρήγορα το βαθύ διχασμό του η νέα εποχή για την Ελλάδα δεν θα είναι καθόλου «χρυσή». 

«Δε νομίζω ότι όντως θα ασκηθεί σωματική βία εναντίον μου και δεν τους φοβάμαι. Όμως το γεγονός ότι πολλοί από τους φίλους και συναδέλφους μου και ακόμη και η Ελληνική Αστυνομία με συμβούλευσαν να σταματήσω να γράφω εναντίον τους για κάποιο χρονικό διάστημα αποτελεί μια πρώτη νίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτός είναι ο στόχος της τρομοκρατικής τους εκστρατείας. Να κάνουν τους δημοσιογράφους να γράφουν για άλλα θέματα και όχι για αυτούς», είπε η Ξ. Κουναλάκη στο EurActiv.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κουναλάκη κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, όπου όμως την συμβούλεψαν να... σταματήσει να γράφει για τη Χρυσή Αυγή, και να ασκήσει μήνυση.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.