Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Κόντρα μεταξύ Μανώλη Γλέζου και Άδωνι Γεωργιάδη. Βίντεο

Κόντρα μεταξύ Μανώλη Γλέζου και  Άδωνι Γεωργιάδη. Βίντεο : Μεγάλη πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μανώλη Γλέζου και  Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή


Μεγάλη πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μανώλη Γλέζου και  Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".
Η κόντρα ξεκίνησε από την πρόταση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για την σύναψη ενός "εθελοντικού δανείου ως προς τα φτωχά στρώματα. Και υποχρεωτικό δάνειο ως προς τους υψηλοεισοδηματίες. Πάνω από 20.000 εισόδημα το χρόνο. Μπορεί εκεί υποχρεωτικά να του πούμε να δίνει κάθε μήνα 100 ευρώ".


Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε εάν θα είναι υποχρεωτικό το δάνειο ο ο κ. Γλέζος απάντησε πως "στους υψηλοεισοδηματίες υποχρεωτικό. Έχει ξαναγίνει. Ανάτρεξε στην ιστορία της Ελλάδας να δεις πόσες φορές έχει συναφθεί υποχρεωτικό δάνειο από το δημόσιο".

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε ότι αυτό το δάνειο έχει γίνει "πολλές φορές. Σε συνθήκες πτωχεύσεως ή πολέμου. Όχι υπό φυσιολογικές συνθήκες... όταν κάτι γίνεται αναγκαστικά είναι δήμευση. Το ξεκαθαρίζουμε. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του αναγκαστικού... δηλαδή οι έχοντες εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ θα πληρώνουν 1.200 ευρώ το χρόνο".

"Λέω είναι ένα παράδειγμα και το 20.000 δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορούμε να ορίσουμε και άλλο όριο. Δεν θα αποφασίσω εγώ για το όριο. Θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί" διευκρίνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ Γλέζος επισήμανε ότι "η επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία έχουμε συζητήσει επανειλημμένως είναι ότι εμείς δε δεχόμαστε το μνημόνιο. Αν θέλουν οι άλλοι επαναδιαπραγμάτευση, και αυτό πιστεύω ότι ήταν το νόημα του φίλου του Δραγασάκη, δεν αρνούμαστε συζήτηση, αλλά εξαρχής πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς διαγράφουμε το χρέος. Δεν υπάρχει χρέος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.