Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

τελικα, μονο οι γερμανοι μπορουν να πιασουν τα λαμογια

για τους δικους τους λογους, βεβαια..

Ράμπο του Ράιχενμπαχ στην Ελβετία για τις καταθέσειςΑκόμη και οι φοροφυγάδες θέλουν τον Γερμανό τους. Σε αυτήν την παραδοχή, όσο κυνική και αν ακούγεται, φαίνεται πως κατέληξε τόσο το ελληνικό Κράτος όσο και η Κομισιόν, με αποτέλεσμα η ομάδα κρούσης του Ράιχενμπαχ να αναλαμβάνει πλέον και την οργάνωση του κυνηγιού των μεγαλο-οφειλετών. Λογαριασμοί στην Ελβετία, ακίνητα στο Λονδίνο και στο Παρίσι που ανήκουν σε Έλληνες εθισμένους στην φοροδιαφυγή, θα τεθούν στο στόχαστρο ομάδας κρούσης, η οποία θα παρακολουθεί τα πάντα από την πορεία των εσόδων του κράτους έως την εξαγωγή χρημάτων σε λογαριασμούς της Εσπερίας.


Πολύ-ευρωπαϊκή δύναμη πυρός από ειδήμονες επί των φορολογικών καταφθάνει στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές διωκτικές αρχές και τους μηχανισμούς ελέγχων. Στόχος η διαφυγή εσόδων, τα χρέη μεγαλοκαρχαριών και κυρίως η ιχνηλάτηση περιουσιών και τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην αλλοδαπή, εν προκειμένω στην Ευρώπη.

Η ομάδα Ράιχενμπαχ θα παρακολουθεί στενά τον έλεγχο των εσόδων του κράτους και θα παρεμβαίνει στη φορολογική διοίκηση, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού. Επίκειται μάλιστα η σύναψη, από τις ελληνικές Αρχές, συμφωνιών συνεργασίας με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ οι οποίες θα αφορούν, ειδικότερα, τα ακίνητα που ανήκουν σε Έλληνες υπηκόους και βρίσκονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επίσης συμβουλές στις ελληνικές Αρχές σχετικά με άλλες πιθανές μεθόδους αύξησης των φορολογικών εσόδων που θα μπορούσαν να αποφέρουν οι αποταμιεύσεις Ελλήνων υπηκόων στο εξωτερικό, μέθοδοι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ και που δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις ισχύουσες -ούτε τις μελλοντικές- νομικές πράξεις σε επίπεδο ΕΕ. 

Ειδικότερα, διερευνώνται λύσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντλήσει μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα από τη φορολόγηση των τεράστιων χρηματικών ποσών, τα οποία εικάζεται ότι Έλληνες υπήκοοι έχουν φυγαδεύσει στην Ελβετία. Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες για την υπερπήδηση των τεχνικών δυσχερειών που οι ελληνικές φορολογικές αρχές συναντούν σε σχέση με την πάταξη της διεθνούς φοροδιαφυγής.

Η πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα θα ελέγχεται επισταμένως σε συνάρτηση με συμφωνηθέντες δείκτες, όπως το ύψος των φορολογικών εσόδων και των εισπραχθεισών ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών. 
http://www.zougla.gr/money/article/rampo-tou-raixenmpax-stin-elvetia-gia-tis-kata8esis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.